Masterclass : Slow Throwing met Joëlle Swanet ***


bekijk ALLE AKTIVITEITEN =>

 

Wat is ‘Slow Throwing’img_7880

Joëlle Swanet ontwikkelde het ‘Slow Throwing’-principe naar aanleiding van verschillende verblijven in het Verre Oosten waar ze leerde werken op een manuele schijf  zonder elektrische aandrijving of schopschijf.

Het trager draaien heeft haar techniek sterk verbeterd en ze vond er een parrallel met haar TaiChi praktijk, namelijk verankering. In deze cursus leert ze jou gebruik te maken van je eigen gewicht en controle te houden over je ademhaling en je buikspieren om jezelf en daarbij de klei te centreren.

Je houding aan de draaischijf is volgens Joëlle essentieel om spanning, pijnlijke spieren of rugpijn bij het draaien te vermijden. Het trager laten draaien van de schijf en de juiste handelingen en handzettingen zullen je ook helpen om grotere hoeveelheden klei te centreren en op te trekken.

We gaan niet alleen trager draaien maar ook met heel weinig water wat dan weer een voordeel biedt bij het draaien met grof gechamotteerde klei. Vervorming na het draaien, draaien zonder afdraaien of dubbelwandig draaien behoren ook tot de mogelijke ontdekkingen..

De vele oefeningen en experimenten zullen je bewuster maken van je lichaam, je houding en je bewegingen aan de draaischijf waardoor je nieuwe talenten in jezelf ontdekt en je een grote rust en kalmte ondervindt tijdens het draaien die je creativiteit ten goede komt.

Ikzelf kijk er onwaarschijnlijk naar uit om deze vrouw drie dagen lang in het atelier te hebben en van haar te leren. Als jij het ook wil meemaken, schrijf je dan onmiddelijk in via het formuliertje onderaan.

Wie is Joëlle Swanet?  

Joëlle ademt keramiek.

check :   https://youtu.be/6BjHXW1cAEc

PS. Joëlles moedertaal is Frans maar ze spreekt een goed mondje Nederlands en perfect Engels dus verstaanbaar voor iedereen.

img_0116Wanneer?
5 oktober van 10 tot 17u

6 en 7 oktober  van 9.30u tot 16.30 u

Waar?
In het atelier van Nora Nuytsimg_7435
Franselei 52, Duffel – Belgie
Mogelijkheid tot overnachten in verschillende B&B’s in de buurt, vraag ernaar bij inschrijving.

Wa-kost-da?
280 euro pp
Inbegrepen :
° 10 kg klei (extra klei aan 10 euro/10 kg)
° koffie, thee, water … en chocolatjes
° Onze lunch delen we . Iedereen brengt iets mee , alles op de tafel en delen maar .

Wie kan inschrijven?
Deze cursus is gericht op gevorderde draaiers en vooral diegenen die ondervinden dat ze soms gespannen zijn achter de draaischijf of pijn hebben na het werken aan de schijf. Ook als je graag groot draait is dit een echte aanrader.
Maximum 8 deelnemers

Hoe kan je inschrijven?
Vul onderstaand contactformulier in met je naam, e-mail, telefoonnummer (geef die aub in!! het is soms de enige manier om iets te communiceren wanneer mail niet werkt, ik zal hem niet misbruiken!) en eventuele opmerkingen. Je krijgt dan snel een mailtje met instructies voor inschrijving, betaling , wegbeschrijving, wat mee te brengen enz..

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van alle activiteiten, workshops en  gebeurtenissen op de blog? Klik dan ‘volg potjesensokjes’ in de balk rechts. Je krijgt dan een mailtje om je inschrijving te bevestigen (check je spam als je geen mail krijgt!!) ==>