Wie of wat is ‘Potjes en Sokjes’ ?

IMG_3220_2‘Potjes en sokjes ‘  is mijn blog , en ik ben Nora. Maar waarom dan niet ‘Nora’s blog‘ of ‘Nora bakt potten‘ ?

Wel , daar hangt een verhaal aan vast en het heeft alles te maken met mijn wederhelft die zich tot op vandaag nog steeds hoofdschuddend afvraagt hoe ik  ooit zo verslaafd ben kunnen geraken aan de klei.

Ga je weer naar de ‘Potjes’ vanavond?’

Voor mijn man blijft alles wat ik doe gewoon ‘spielerei’ en alles wat ik maak zijn ‘Potjes’. Hij snapt begot niet wat ik erin zie en volgt het allemaal een beetje argwanend …IMG_3258

Nu moet ik eerlijk zeggen dat, toen ik mij zoveel jaren geleden inschreef  voor een cursus Pottendraaien , ik nooit had verwacht dat ik er zo zou in opgaan. Zoals iedereen dacht ik bij Pottenbakken onmiddelijk aan Patrick Swayze …

Nu is potten draaien op de schijf wel enorm sexy , dat zal ik niet ontkennen ! Maar het is ook aartsmoeilijk en het vraagt serieus wat concentratie en doorzetting . Bovendien is de wereld van de keramiek oneindig boeiend ‘The more you learn, the less you know’…. ik ben eigenlijk nog steeds een beginner.

Ondertussen heb ik mijn opleiding Keramiek aan het IKA in Mechelen afgerond met grote onderscheiding maar het blijven ‘Potjes’ . Het is immers daarmee begonnen en alles wat ik maak zal ermee verbonden zijn . Ik blijf trouwens een zwak hebben voor gebruiksgoed , dus een echt ‘kunstenaar’ zal ik wellicht nooit worden 🙂

‘Hoe is het met de sokjes?’

potjesensokjesMijn man gaat er ook van uit dat iedereen die met pottenbakken bezig is ook een beetje een ‘geitenwollen sok’ is . Dat  moet ik toch een beetje weerleggen. Niet dat ik iets heb tegen blote tenen en sandalen maar toch…

Het is niet te geloven wat een verscheidenheid aan mensen met keramiek bezig zijn. Al die mensen met hun eigen verhaal zijn voor mij een ongelooflijke verrijking ! In de loop van de jaren heb ik, zowel bij de hobbyisten als bij de professionele keramisten , zo veel zalige mensen ontmoet ! En allemaal zijn het verre van geitenwollen sokken . Maar op één of andere manier heeft het woord ‘Sokjes’ zo’n positieve klank dat ik ze toch zo zal blijven noemen.

Dus aan alle mede-sokjes die ik al heb ontmoet onderweg en aan alle professionele sokken die de moed en het lef hebben om 100% voor hun passie te gaan :  bedankt voor jullie positieve vibe, jullie aanmoedigingen, jullie interessante weetjes en kleurrijke verhalen. Ik prijs me gelukkig dat ik jullie ken.

Uw sokje,

Nora

Op deze blog vind je vooral verhalen, links en activiteiten. Wil je meer foto’s van mijn werk zien, surf dan even naar de website :

http://www.noranuyts.be

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van activiteiten, homesales of workshops ? Rechts op deze pagina zie je  ‘VOLG DEZE BLOG’ met daaronder de vermelding KLIK HIER . Via deze link kom je op een inschrijvingsformuliertje dat je dient in te vullen. Je krijgt dan alle updates als eerste in je mailbox! (Vergeet wel niet je adres te bevestigen via de link in de mail (check je spam als je geen mail krijgt !!!) ==>

10 gedachtes over “Wie of wat is ‘Potjes en Sokjes’ ?

  1. Beste Nora,

    Ik ben erg geïnteresseerd een beginnerscursus te volgen! Is er binnenkort nog een event/cursus gepland of kan ik op een wachtlijst terecht komen?

    Alvast erg bedankt!

    Like

  2. Bij het lezen van ” Wie of wat is ‘Potjes en Sokjes’ ?” betrap ik mezelf op een warm huppelend buikgevoel 🙂 Zàlig is dat !
    Ik hoop dat ik snel van die wachtlijst af ben en samen met jullie mag komen genieten !
    Fijne feestdagen alvast voor iedereen !
    Groetjes,
    Mien

    Like

  3. Geweldig!!! ik vind idd helemaal ons Nora terug in deze inleidende tekst. Je schrijft zoals je bent.
    Ben benieuwd naar meer!
    Leuk, ik wil ook zo’n blog… 🙂 als ge alles onder de knie hebt kom ik misschien eens spieken.
    de pastellekes waren toch mooi hé.
    Proficiat, xxx

    Like

geef gerust commentaar!