In de winter kan het niet druk genoeg zijn !

noranuyts-embrace-lowres-1612 November vandaag en het is koud buiten , té koud voor mij ! Zodra de temperaturen onder de 10 graden zakken  wil ik alleen nog aan de open haard zitten met een dekentje. Mijn huisgenoten krijgen naar hun vijs als ze de deuren 10 seconden te lang open laten en ik kan al snel niet meer zonder warm ondergoed  en Noorse sokken. Voorlopig kan ik me nog troosten met het vooruitzicht naar kerst , met de nodige lichtjes, kadootjes en (waarschijnlijk te veel) lekker eten en drinken, maar vanaf januari heb ik het al gehad met de winter en ga ik elke dag op zoek naar een glimp van de nieuwe lente. Tenzij er pakken sneeuw vallen, maar ja, hoe dikwijls gebeurt dat nog?

Gelukkig heb ik wel een lekker druk programma ! 


meesterlijk-campagnebeeld-2016
Allereerst is er het laatste weekend van november Meesterlijk – Design en Ambacht in Amsterdam. Ik voel me daar als een vis in het water tussen al die vakmensen die met creaties uit eigen atelier een prachtig alternatief bieden voor de buitenlandse massaproducties die de komende weken de winkels zullen overspoelen. Speciaal voor Meesterlijk heb ik mij toegelegd op het draaien van grote schalen en vazen in porselein. Het was een uitdaging waar ik veel plezier aan beleefd heb. Ze kregen ook een reeks nieuwe glazuren mee en het zijn stuk voor stuk unieke stukken geworden. Op vrijdag 25 november krijgen de eerste 300 bezoekers  op Meesterlijk een glaasje bubbels aangeboden… verleidelijk, niet? Bovendien is het ook  Amsterdam Art Weekend waardoor er nog veel andere mooie tentoonstellingen en activiteiten zijn in Amsterdam.

noranuyts-embrace-lowres-10Onmiddellijk na Amsterdam, namelijk op 29 november , is er de opening van een kersverse conceptstore in de Kloosterstraat (154) in Antwerpen, genaamd BOeM. BOeM is een initiatief van Jen en Dorien, een geweldig sympathiek en gedreven koppel die me nogal vlotjes over de streep hebben getrokken om mee te doen. Een deel van mijn werk zal daar verkrijgbaar zijn, dus als Amsterdam wat ver is, heb je een alternatief 🙂  Het project is nog in opstartfase maar je kan de vorderingen alvast volgen op de facebookpagina van BOeM

Van 2 tot 23 december tot slot kan je me terugvinden in De Decemberwinkel, een project van kunstpresent vzw. Een selectie van 15 kunstenaars en ontwerpers vullen een prachtige oude villa in Kalmthout voor een drie weken durende pop-up. Met klassiekers maar ook verrassende dingen zoals herenkleding ,handgemaakte poppen en recyclagekunst is het een plek om kleine en grote kado’s te scoren maar ook om enkele toffe workshops te volgen en iets te drinken in het café waarvan de opbrengst gaat naar het behoud en restauratie van het mooie gebouw. Openeningsuren vind je op de website : www.decemberwinkel.be

Rest me niets anders dan jullie uit te nodigen om langs te komen en jullie alvast een fantastisch toffe en gezellige winter toe te wensen.

Veel liefs,

Nora

PS Het mooiste kado dat je mij kan geven is dat jullie eens langskomen op één van deze locaties, niet alleen voor mij maar ook voor al mijn collega’s die nu waarschijnlijk aan het stressen zijn om zowel in Amsterdam, als in Antwerpen als in Kalmthout hun mooiste creaties aan jullie aan te bieden en die allemaal hopen op jullie steun zodat ze hun passie nog heel lang kunnen uitoefenen en zichzelf kunnen blijven verbeteren. Laat ons niet in de steek. Be there!

Advertenties

geef gerust commentaar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s