Zo mooi, zo dichtbij en nog nooit geweest..

Zo mooi, zo dichtbij en nog nooit geweest..

Enkele weken terug kreeg ik een uitnodiging van Veerle en Inne   . Ze zochten nog een ‘sister-in-crime’ voor hun event ‘ De Kasteelkamers’ .  Ik was direct verkocht en vereerd zelfs dat ze het me vroegen. Vandaag gingen we even ter plaatse om het kasteeltje wat te verkennen en wat zaken af te spreken.

IMG_1384
Het St-Michielskasteel blijkt zich te bevinden in het gehuchtje ‘Elzenstraat’ in Sint-Katelijne-Waver . In principe grenst SKW aan Duffel maar ik laat mij niet meer vangen. Soms ben je toch nog 20 minuten onderweg.. Sint-Katelijne-Waver  is reuzegroot!! Maar toch zegt het me iets… moest  onze Jef daar vroeger niet al eens  gaan voetballen?

Mijmerend over die goeie ouwe tijd toen ik nog delegé was van de miniemen.. onze Jef noemde dat DLG.. laat ik me leiden door de GPS en ik ben er wel héél snel. Een zonovergoten wit kasteel duikt ineens op in een voor de rest typisch Vlaams gehucht. Een prachtige oprijlaan en een perfect onderhouden voortuin doen mijn mond bijna open vallen. Allé seg, nog nooit gezien..

Ok ik geef toe dat de ramen en deuren  een lik, of eerder pot, verf kunnen gebruiken maar het blijft charmant. Uit  alle kieren en spleten  klinkt trouwens  muziek.. tiens.. er is volk..en veel volk. Blijkbaar oefenen de leerlingen van de ‘Gizon’ hier. Als de muziek stopt stromen er massa’s tieners naar buiten, allemaal met een grote gitaarzak op de rug. Dus er bestaan toch nog jongeren die op zaterdag niet heel de dag voor hun computer zitten ! Wat een geruststelling 😉

IMG_1387
Als ik een paar minuten later samen met de ‘sisters-in-crime’ in de hal sta valt het licht prachtig binnen door de  grote ramen.. ik voel me eerst heel gelukkig dat ik hier mag zijn op 22 december, maar dan volgt er toch een kleine paniekaanval. De ruimtes zijn zo groot dat ik ineens besef dat ik nog hééél veel potjes zal moeten draaien om het  op te vullen!!
Een snelle berekening ..nog 3 weken!!! Shit! Direct naar huis dus en achter de draaischijf kruipen!!

Ik geef jullie nog snel hetvolgende mee:

‘De Kasteelkamers’ gaat door op zondag 22 december van 10.30 tot 17.00 in het Sint-Michielkasteel in Sint-Katelijne-Waver (Elzenstraat dus, voor de voetbalmama’s zeker bekend)

We vullen het kasteel die dag met originele handgemaakte unicums van verschillende ontwerp(st)ers .

Op facebook kan je het evenement volgen en worden de kandidaten één voor één voorgesteld met omschrijving, foto’s, websites en blogs : De Kasteelkamers op facebook

Maar voor wie niet op facebook zit en nog wat wil surfen, hierbij enkele websites van de deelnemers:

Veerle-V : Juwelen in glas

Viltstad : Handgemaakte accessoires

Ikke : handgemaakt servies en unieke stukken

Lumière Photography : Portretfotografie

Ominous Invasion  : handgemaakte mode

Something Strange : supermooie retro kinderkleding

Pelskes : Vilt Design

Wil je graag op de hoogte gehouden worden van aktiviteiten of gebeurtenissen op de blog? Klik dan ‘volg potjesensokjes’ in de balk rechts ==>

Advertenties

geef gerust commentaar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s