Opwinding maakt plaats voor rust…

Gisteren was een hectische dag.. de laatste oven uitladen, lijstjes maken, alles prijzen en inpakken..maar dat gebeurt allemaal op een soort wolkjes. Een zalige opwinding giert heel de week al door mijn lijf en elke keer dat er iets uit de oven komt maakt mijn hart een sprongetje 😉

handgemaakt serviesIk stook mijn glazuuroven altijd ’s nachts.. Tegen de ochtend heeft hij  dan zijn maximum temperatuur van 1260°C bereikt. Maar dan begint het lange wachten.. het duurt nog tot tien uur ’s avonds voor hij genoeg is afgekoeld om hem te openen! Dat bouwt de spanning wel op natuurlijk. Elk halfuur ga ik kijken en ook al weet ik het nu stilaan wel , ik ben nog steeds teleurgesteld dat het zo tergend traag gaat. Rond 250° laat ik mezelf toe even te piepen (keramisten krijgen nu een hartverzakking , dat mag toch niet ?! Inderdaad, dat mag niet maar ik kan het niet laten..) Het poederlaagje dat  eerst amper kleur had is nu een glazuur geworden vol kleur en glans! Ik kan alleen de bovenste stukken zien, maar dan moet ie snel weer dicht want de temperatuur moet nog verder zakken voor hij echt definitief open mag en uitgeladen kan worden.

Ik moet zeggen dat ik echt tevreden ben van de resultaten.. vooral van de pastellekes.. Ik heb kopjes, theepotten, ovenschalen, bordjes, kannetjes… in drie zalige pastelkleurtjes.

handgemaakt servies  handgemaakt servieshandgemaakt servies

Maar ook de vijzeltjes, waarvan ik er onlangs eentje weggaf op facebook, zijn supergoed gelukt.

handgemaakt servieshandgemaakt servies

Verder heb ik nog heel wat tapaschaaltjes en kommetjes, olijfolieflesjes en prachtige theelichtjes ingepakt.

Mijn werk zit er nu eigenlijk op. Ondertussen had  mijn mini-ateliertje  zich wel uitgebreid over de keuken tot aan de open haard en terug… Overal potjes, inpakgerief, etiketjes tot zelfs een self-made foto-studio … Ik kan veel rommel verdragen maar nu werd ik toch zelf wat lastig.. Vandaag was dus opruimdag en tijd om weer rustig te worden..

Alhoewel..  mijn oven staat alweer op want ondertussen heb ik een ongelooflijk bangelijke bestelling gehad! Maar daarover volgende keer meer ..

Nu moeten jullie eerst massaal naar Rumst komen dit weekend!

De keramiekboetiek is open op vrijdag van 17-21u, en zaterdag en zondag van 11-17u. Het adres is Lazarusstraat 1 , Rumst.

Ikzelf zal zondag heel de dag aanwezig zijn.

Tot dan of tot later hier op de blog,

Nora.

Wil je altijd de eerste zijn die weet wat hier gebeurt, geef dan je e-mail adres in het vakje hier rechts in  –>> en klik op ‘volg potjesensokjes’

Advertenties

2 gedachtes over “Opwinding maakt plaats voor rust…

geef gerust commentaar!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s